osCommerce

Met osCommerce een webshop bouwen

Met osCommerce maak je gebruik van open source software. De vele mogelijkheden en plug-ins maken het mogelijk om zonder veel kosten een online winkel op te zetten en te onderhouden.
OsCommerce is een volledig schaalbare en kosteloze e-commerce oplossing. Om osCommerce te kunnen gebruiken is een server nodig waarop een webserver (bijvoorbeeld Apache), php en MySQL zijn geïnstalleerd. Met osCommerce kun je een webshop zo groot of klein maken als je zelf wilt. Doordat er geen licentiekosten aan verbonden zijn en de eisen qua webhosting relatief laag zijn, is het mogelijk om met een beperkt budget toch een leuke webshop te starten.
Doordat het een open source oplossing is, ben je onafhankelijk van webdesign- of webhostingbureaus. Het systeem wordt gebruikt door duizenden gebruikers, dus de software kent weinig kinderziektes. OsCommerce kent geen telefonische helpdesk, maar je kunt wel op verschillende fora en andere community’s je vraag kwijt.


Waarom Starteenwinkel.nl in plaats van osCommerce?

OsCommerce is het oudste open source systeem dat er bestaat, waardoor er sprake is van oude techniek. De community is inmiddels niet meer zo groot, omdat ontwikkelaars overstappen naar nieuwere open source systemen zoals Magento en WordPress. Het voordeel van Starteenwinkel.nl is dat je je nooit zorgen hoeft te maken over verouderde software; Starteenwinkel.nl speelt voortdurend in op nieuwe ontwikkelingen. Er worden constant nieuwe functies toegevoegd zonder dat je hiervoor wat hoeft te doen en zonder dat je er voor hoeft te betalen. Je hebt bij Starteenwinkel.nl dus altijd een up-to-date systeem.
OsCommerce maakt gebruik van de programmeertaal php, deze programmeertaal moet je dus begrijpen om een webshop te kunnen maken met osCommerce. Starteenwinkel.nl maakt gebruik van .NET, echter heb je hier als klant niets mee te maken omdat je webwinkel al helemaal gebouwd is. Het enige wat jij hoeft te doen, is je webshop inrichten.

Maak je eigen gratis webwinkel:

Start gratis en ontdek vrijblijvend of Starteenwinkel iets voor jou is!