E-mailinstellingen

Hoe stel ik mijn e-mailinstellingen op de juiste manier in? Deze vraag hebben wij de afgelopen tijd vaak voorbij horen komen. Hiermee wordt bedoeld: de instellingen van de e-mails die jij naar jouw klanten verstuurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een statuswijziging van een order. In dit blogartikel leggen we dit graag nog een keer uit.


1. Om te beginnen log je in in de beheeromgeving van de webshop. Bij ‘instellingen’ en vervolgens ‘e-mailinstellingen’ vind je verschillende tabjes waar je jouw aanpassingen kunt doen.


2. Onder ‘admin e-mail’ kan je het e-mailadres invoeren waar je de orderbevestigingen op wil ontvangen. Ook kan je een tweede e-mailadres invoeren. Op dit e-mailadres zal dan een CC gestuurd worden van de order. Op deze manier is het bijna onmogelijk om een order te missen! 😉


3. ‘Bevestiging e-mail’: hier kan je meerdere instellingen wijzigen. Ons platform vult hier automatisch gegevens in. In onderstaand voorbeeld kan je zien dat dit nog niet is aangepast, dit dien je dus zelf aan te passen.

e-mail.jpg


– Verzender naam: hier kan je de naam van jouw webshop vermelden. In bovenstaand geval zal dat zijn Rosanne’s webshop.


– Verzender e-mailadres: deze kan je alleen aanpassen als je een eigen e-mailadres hebt geregistreerd welke ook gelinkt is aan jouw domeinnaam (voorbeeld domeinnaam: www.rosanne-webshop.nl). Het e-mailadres zal dan zijn [email protected]. Wil je ‘verzender e-mailadres’ aanpassen dan moet je dus een eigen domeinnaam en e-mailadres hebben geregistreerd.


– Antwoordadres: hier mag je een e-mailadres invullen naar keuze.


De gegevens die je hebt ingevuld bij ‘bevestiging e-mail’ kan je overnemen bij ‘status e-mail’, ‘betaling ontvangen’, ‘factuur emailen’ en ‘order verwijderd’.


Als je deze aanpassingen hebt gedaan is de kans aanzienlijk kleiner dat een e-mail in de spam van jouw klanten terecht komt!


Heb jij nog geen eigen domeinnaam en/of e-mailadres? Deze kan je heel gemakkelijk registeren in de beheeromgeving van jouw webshop! Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Neem dan gerust contact met ons op!