Tips voor de feestdagen!

De Kerstdagen zijn dagen waar traditioneel veel aankopen worden gedaan om cadeau te geven. Ook online worden er meer bestellingen geplaatst, belangrijk dus om je webshop daar op voor te bereiden. Om de feestdagen optimaal te kunnen benutten hebben we 4 tips voor je op een rijtje gezet!

1. Maak een categorie met cadeau’sJe wilt je bezoekers graag wijzen op de producten in je webshop die leuk zijn om cadeau te geven. Maak daarvoor eens een tijdelijke categorie aan, speciaal voor de feestdagen! In die categorie kun je al deze producten kwijt, zodat bezoekers direct weten waar ze moeten zijn. Om het bestaan van de categorie duidelijk te maken kun je bijvoorbeeld ook nog een banner neerzetten die naar die categorie linkt, zodat je zeker weet dat mensen er terecht komen.

2. Maak een verzend-kalenderEén van de problemen waar klanten tegenaan lopen rond de feestdagen, is of een online bestelling wel op tijd geleverd kan worden. Uiteraard wil iedereen zijn of haar cadeau op tijd in huis hebben, maar als webshop heb je rond de feestdagen te maken met extra drukte bij bijvoorbeeld Post NL. Zet voor je bezoekers op een rijtje wanneer ze een product kunnen verwachten; bestel je 21 december, heb je het 22 of 24 december in huis. Bestel je op 22 december, leveren we pas op 27 december etc.

3. Plaats dagaanbiedingen rondom de feestdagenDe dagen naar aanloop van de feestdagen gaan mensen op zoek naar cadeau’s, en wanneer je dagaanbiedingen plaatst kun je deze klanten naar jouw webwinkel toe trekken. Plaats bijvoorbeeld op 20 & 21 december een speciale Kerst aanbieding!4. Gebruik social media!Informeer je bezoekers over de aanbiedingen in jouw webshop, of verwijs ze naar de speciale categorie uit de eerste tip. Succes!