Twitter tips

Social media is belangrijk voor elke ondernemer, groot en klein. Er zijn tal van mogelijkheden die je met Twitter hebt om je webshop te promoten, maar daar heb je wel volgers voor nodig. Je kunt ervoor kiezen om op je site een linkje naar je Twitteraccount plaatsen, maar dat is niet genoeg. Het is de kunst om de aandacht van mensen op Twitter te trekken om ze zo naar jouw website te krijgen, waarvan je de URL uiteraard in je account hebt aangegeven. Met volgers kun je namelijk artikelen/pagina’s van je eigen site tweeten om zo binnen een paar seconden vele bezoekers te ontvangen. Daar heb je natuurlijk wel volgers voor nodig, en hoe zorg je dat je die krijgt? Hier volgen een aantal tips om meer volgers op Twitter te krijgen.

1. Ga naar de volgers van mensen die tweeten over dezelfde onderwerpen als jij doet en volg al deze volgers. Het gevolg is dat deze gebruikers merken dat ze gevolgd worden door jou, ze kijken even wat jij te bieden hebt en als ze erachter komen dat jij tweet over interessante onderwerpen volgen ze jou weer terug.

2. Probeer in zoveel mogelijk van je tweets je volgers over te halen om jouw tweets te retweeten. Zo kunnen ook de volgers van je volgers je tweets lezen en op die manier wek je de interesse bij mensen die eerder nooit van je gehoord hadden. Dit werkt omdat jouw volgers waarschijnlijk dezelfde interesse hebben als hun volgers, en die interesse ben jij.

3.  Vul je ‘bio’ in. Het lijkt voor de hand te liggen, maar er zijn te veel ondernemers die vergeten om wat informatie over zichzelf te geven. Niet alleen de URL van je website aangeven, dat is gewoonweg niet genoeg. Ook even een kort berichtje in je ‘bio’ om aan te geven wat je nou eigenlijk doet en wie je bent.

4.  Promoot je Twitter. Dit kun je doen door een button op je website te plaatsen of door bijvoorbeeld je twitteraccount te tonen in je handtekening. 

5.  Geef je tweets hashtags mee. Waar jij verstand van hebt, of wat een passie van jou is, daar tweet je over. En als je dat een hashtag meegeeft, zien anderen die zoeken naar hetzelfde onderwerp dat jij berichtjes de wereld instuurt die interessant zijn. Zo zorg je ervoor dat deze mensen jou weer gaan volgen.

6.  Start competities, prijsvragen en ander soortgelijke activiteiten op Twitter. Als er wat te winnen valt, doet een groot deel van je volgers geheid mee. Geef bijvoorbeeld eens iets kleins weg in de vorm van zo’n soort tweet: “Retweet dit bericht en maak kans op..”

7.  Reageer op, en praat met, je volgers. Interactie is goud waard. Als je reageert op wat je volgers je vragen zul je een veel betere ‘band’ hebben dan wanneer je alleen maar tweets verstuurt zonder te luisteren wat anderen je te vertellen of te vragen hebben.

8.  Stuur een interessante vraag of een fascinerend bericht aan iemand met veel volgers, zodat deze antwoordt of retweet waardoor zijn of haar volgers jou weer gaan volgen.Met deze tips moet het je toch lukken om een grote groep volgers aan te trekken. Vergeet je ons ook niet even te volgen? We vervelen je niet met onzin, slechts met tips over Social Media, SEO, SEA en het beheren van je webwinkel.