Van bezoek tot conversie

Iedere webwinkelier is altijd op zoek naar meer bezoek. Maar meer bezoek levert niet altijd meer conversie op. 

Hoe zorgt u ervoor dat u de conversie/kopend bezoek kan vergroten?

Wij geven u een paar conversie verhogende tips.

1. Een makkelijke manier om de conversie te verhogen is het wegnemen van verzendkosten. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de klant vaak afhaakt wanneer er verzendkosten worden berekend.

2. Maak gebruik van de juiste afbeeldingen om uw producten te laten zien. Probeer altijd meer dan 1 foto van uw product te laten zien. Zo speelt u in op de wensen van verschillende klanten.


3. Zorg dat u gebruik maakt van een goedgekeurd online keurmerk. Door de vele oplichters die op het web te vinden zijn, zullen uw klanten voorzichtiger zijn met aankopen. Zorg daarom voor voldoende vertrouwen richting de klant.

4. Zorg dat uw klanten de mogelijkheid hebben om aanbevelingen/referenties op uw site kunnen plaatsen. Wanneer u een beginnende webwinkelier bent zal u hier in het begin nog moeite mee hebben, maar zodra uw webwinkel geheel op orde is en de producten worden naar behoren geleverd, zullen uw klanten vanzelf aanbevelingen op uw webwinkel gaan zetten. Misschien is het dan ook ook leuk om de aanbevelingen te bundelen op uw homepage.

5. Herhalingsaankopen dat is waar iedere webwinkelier van droomt. U kunt klanten triggeren door het sturen van een nieuwsbrief. Klanten hebben namelijk een aanleiding nodig om nieuwe aankopen te doen. Een bestaande klant een vervolg aankoop laten doen is makkelijker en goedkoper dan een nieuwe klant te werven.

Succes met de verkoop van uw producten!

Het Team van Starteenwinkel.nl