Creëer een professioneel design

  • 1. De afbeeldingen zijn misschien wel het belangrijkste. Zorg voor afbeeldingen met een goede kwaliteit. Pixelachtige afbeeldingen of afbeeldingen die niet in het juiste formaat staan, geven je webshop direct een onprofessionele uitstraling. Kijk op Pixabay voor gratis afbeeldingen.
  • 2. Kies voor een kleurschema met een paar primaire kleuren en een paar kleuren die zorgen voor een contrast. Door je primaire kleuren lichter of donkerder te maken kun je de kleuren creeëren die in contrast zijn met de primaire kleuren, maar die er wel bij passen. In het onderstaande voorbeeld is de middelste kleur het uitgangspunt. Door het oplichten en donkerder maken van de kleur, zijn de andere kleuren gecreëerd.

  • 3. Kijk bij het kiezen van een lettertype naar het product dat je verkoopt. Als je bijvoorbeeld kinderkleding verkoopt, is het mooier om voor een speels lettertype te gaan in plaats van een hard lettertype. 
  • 4. Houd je design rustig. Kies niet voor drukke kleurpaletten, te veel soorten lettertypes en veel patronen. 
  • 5. Wil je de webshop een luxe uitstraling geven? Kies dan voor een zwarte achtergrond voor direct effect. 
  • 6. Laat de kleuren uit je slider afbeeldingen of uit je achtergrond terug komen in de rest van je design. Dit zorgt voor een erg mooi effect! In het onderstaande voorbeeld komt het groen uit de slider terug in het productenmenu en in een advertentieblok. 

Heb je interesse in het beginnen van een eigen webshop? Maak een gratis webshop aan! Bij Starteenwinkel.

Je kunt ook het werk uit handen geven, dan maken wij een design op basis van jouw wensen. Stuur een bericht naar [email protected] of kijk hier voor meer informatie en voorbeelden.