DrBeyk uitgelicht

Aram is als kleine jongen opgegroeid in een dorp aan de rand van Amsterdam. Zijn buurman knapte fietsen op voor een marktkoopman op het Waterlooplein. Vanaf zijn vierde levensjaar was hij het liefst elke dag bij hem in de schuur om ook aan fietsen te prutsen.

Vertel eens wat over jezelf

Op school voelde ik me nooit echt lekker, ik zakte van gymnasium naar mavo en had er op mijn zeventiende echt genoeg van en ging werken. Na verschillende baantjes kreeg ik op mijn twintigste een leidinggevende functie in de werkplaats bij een grote rijwielhandelaar.

Twee jaar later kreeg ik een kans om een fietsenwinkel op de Overtoom over te nemen en DrBeyk was geboren! Het winkeltje bestond al een paar jaar maar liep nauwelijks. De locatie was goed maar erg klein. Samen met mijn broer maakten wij er in korte tijd één van de drukste fietsenwinkels van Amsterdam van. Het concept was simpel: altijd vriendelijk tegen iedereen, eerlijke service, een goed assortiment, lange openingstijden en altijd vakwerk leveren, de rest was detail… Allemaal van mijn buurman geleerd 🙂

Waar komt de naam van je webshop vandaan

DrBeyk hadden we al omdat het belangrijk is een sterke en coole naam te hebben die mensen ook onthouden. Als klanten bij ons hun band op staan te pompen en gebeld worden zeggen ze altijd “ik sta nu bij DrBeyk” en nooit ik sta nu bij de fietsenmaker. De aparte spelling zorgt ervoor dat je er even over na moet denken en dat helpt om het te onthouden. Toen het roer om ging naar met de focus op de webshop werd het www.DrBeykOnline.nl.

Heb je nog tips voor toekomstige webwinkelier

Het beginnen van een webshop is wel iets ingewikkelder en zwaarder als vaak wordt voorgedaan. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de vraag waarom een klant het product bij jou zou kopen. Er zijn in elke productengroep heel veel aanbieders, de concurrentie is vaak moordend en helaas worden de meeste producten vaak alleen op de beste prijs gekocht. Onderschat het niet en denk ook goed na over dingen als logistiek en voorraad.

Heb je nog dromen of ambities met je webshop

Ik ben heel tevreden over hoe het nu gaat. In de toekomst wil ik het assortiment en de productomschrijvingen nog wat verder uitwerken zodat de klant zich zonder contact volledig op de producten kan oriënteren. En het zou natuurlijk heel fijn zijn als er nog veel meer bakfietsen in de plaats van auto’s en bestelwagens zouden komen in de nabije toekomst.

Heb jij een webshop bij ons en wil je ook uitgelicht worden? Laat het ons dan weten via [email protected]. En heb je nog geen webshop maar wil je deze graag starten, neem dan een kijkje op onze website!