Het opstarten van een webwinkel

Een webwinkel beginnen kan tegenwoordig heel eenvoudig. Of je nu een retailer bent, een jonge ondernemer zonder producten of dat je het perfecte product hebt gevonden en graag online wil verkopen.

De vraag is dan ook? “Waarom ben je nog niet begonnen aan je eigen webwinkel?”

Te duur?

Te moeilijk?

Ik weet niet waar ik moet beginnen?

En zo zijn en nog 10 verschillende redenen die we kunnen opnoemen waarom je het niet zou doen.

Vergeet deze beren op de weg! Begin vandaag nog je eigen webwinkel. Het hoeft namelijk niet duur te zijn. Een gratis webwinkel kan je tegenwoordig binnen enkel seconden aanmaken. De platformen zijn vaak simpel en overzichtelijk. En mocht je echt een digibeet zijn heb je vast een neef of nicht die het voor je kan doen.

Eigen webwinkel beginnen

Starteenwinkel.nl biedt je de mogelijkheid om een gratis webwinkel te beginnen met alles erop en eraan.

Retailers hebben het vaak druk met hun fysieke winkel dus laat het design van je webwinkel daarom aan ons over. Voor een klein bedrag passen wij het design van je webwinkel aan.

Mocht je een idee hebben om een webwinkel te starten maar je hebt geen product! Geen nood ook daar hebben wij aan gedacht. Starteenwinkel koppelt met een programma waarbij je producten van een groothandelaar kan verkopen. Zo heb je dus geen zorgen betreffende je inkoop maar wel het gemak en plezier van een webwinkel.

Mocht een standaard webshop niet de juiste oplossing voor je zijn omdat je specifieke wensen hebt dan is een open source webshop wellicht iets voor je. Hier heb je wellicht een partner voor nodig die dit voor je doet omdat dit vaak als moeilijker wordt ervaren.

Betaalmogelijkheden

Wie online gaat verkopen wil natuurlijk ook dat de aangeschafte producten via het beheer van de webwinkel betaald kan worden. Er zijn veel verschillende betaaloplossingen beschikbaar. Zorg dat je helder hebt welke betaaloplossing je wil aanbieden aan jouw klant. Zo is iDEAL in Nederland de meest gebruikte manier van betalen, maar wanneer je ook buiten de grens verkoopt zal je naast iDEAL nog aan andere betaalmethoden moeten denken. Hou er rekening mee dat dit per land kan verschillen. Probeer je hier voorafgaand goed in te verdiepen. Of vraag Starteenwinkel.nl om hulp.

Daarnaast is het ook belangrijk de kosten op een rijtje te zetten. De ene betaalprovider rekent bijvoorbeeld hogere transactiekosten dan de ander. Starteenwinkel.nl ondersteunt verschillende betaalmethoden in combinatie met vele aanbieders. Wij hebben hier de mogelijkheden en opties voor je op een rij gezet.

Promoten

Het is best mogelijk dat er enige tijd overheen gaat voor je de eerste orders binnenkrijgt. Het is nu eenmaal niet zo dat zodra de webshop online staat al het werk gedaan is. Integendeel! Nu gaat het pas echt van start. Je webwinkel zal je onder de aandacht moeten brengen. Er zijn talloze manieren om dit te realiseren. Wij kunnen ze uiteraard niet allemaal benoemen voor je, maar heb je hier wel eens aan gedacht?

–       Vanuit je luie stoel kan je de webwinkel introduceren aan een enorm breed publiek. Denk hierbij aan social media als, facebook, twitter, instagram etc. Bedenk leuke acties, nodig al je vrienden uit je te volgen. Laat hen ook jouw webshop promoten en je geplaatste berichten delen. Zorg dat je opvalt. Bedenk bijvoorbeeld leuke winacties. Bij Starteenwinkel.nl kan je zelfs (gratis) je webwinkel koppelen aan je facebookpagina. Zo kan je jouw assortiment ook via facebook aanbieden. Via deze extra optie kan je weer meer bezoekers krijgen wat weer kan leiden tot een grotere kans op verkoop.

–       Gezien er nog steeds een flinke groei in de online verkopen te zien is, is het voor jou als webwinkelier juist noodzakelijk goed gevonden te worden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan en ook hiervoor zal je de nodige acties voor moeten ondernemen. Vraag ons naar de tips & tricks over zoekmachineoptimalisatie.

–       Houd je webshop goed bij. Zorg bijvoorbeeld dat er regelmatig nieuws op staat, dat je bezoekers snel zien hoe ze je kunnen contacten. Dat kan via een formulier wat zij kunnen invullen, maar geef ook de optie om rechtsreeks te mailen.

Design

Het oog wil ook wat natuurlijk. Smaken verschillen uiteraard. Zorg er dus voor dat je je doelgroep kent. Je kan je voorstellen dat jongeren op totaal andere dingen letten dan de oudere generatie. Je vormgeving kan je dus ook volledig afstemmen op de wensen van je doelgroep. Starteenwinkel.nl biedt je verschillende templates waarin Vind je het moeilijk om te bepalen hoe je de vormgeving van je webshop het mooiste kan weergeven? Het team van Starteenwinkel.nl staat je graag bij om tot een mooi resultaat te komen.

Wij kunnen de vormgeving ook voor je realiseren. Afhankelijk van je wensen kunnen wij voor een leuke prijs een mooie webshop tot stand brengen. Vraag naar de mogelijkheid via [email protected]

Wij begrijpen als geen ander dat het beginnen en onderhouden van een webwinkel veel werk is. Maar wanneer je een fysieke winkel zou hebben is dit ook zo. Je webwinkel kan je vanuit je stoel of bank regelen. En vergeet niet hoe meer aandacht je eraan besteed hoe meer je zal verkopen.

Succes en vergeet niet dat Starteenwinkel er altijd is om je te helpen!