Kosten van een webshop

Voordat je daadwerkelijk overgaat tot beslissen of je je eigen webwinkel gaat openen, is het verstandig een overzicht te maken van de financiële uitgaven. Kun je het financieel permitteren om een webshop te starten? Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat de kans klein is dat je direct een flinke omzet genereert. Er is tijd voor nodig om ten eerste gevonden te worden, dan nog de bezoeker te overtuigen door een aankoop te doen en vervolgens is het dan wachten totdat je het geld daadwerkelijk op de bank hebt staan. Onthoud dus goed dat je eerst geld moet investeren voordat je het terugziet.

Inschatten van de kosten

Hoeveel kost het starten van een webwinkel nu eigenlijk? Dit is puur afhankelijk van een aantal facetten. Sommige webwinkeliers starten zelfs zonder enige euro, maar enkel met vrije tijd. Kies je voor een volledige webwinkel op maat of wil je gebruik maken van een webwinkel platform ? Laatst genoemde zal qua kosten aanzienlijk lager zijn dan een webshop volledig op maat gemaakt. Het is zelfs mogelijk een complete webwinkel in te richten dat geen enkele euro kost.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Als je een webwinkel gaat starten  ben je verplicht om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Je wordt dan herkend als ondernemer en mag als webwinkelier deelnemen aan het handelsverkeer. Nadat je bent ingeschreven krijg je van de KvK een KvK-nummer. Dit nummer dien je te vermelden op je webshop. De kosten van inschrijving variëren. Dit is afhankelijk van de rechtsvorm van je onderneming en de vestigingsplaats. De exacte kosten van inschrijving kun je terugvinden op de website van de kamer van koophandel.

Inkoop van je producten

Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van je inkoop. Met welke voorraad begin je? Zijn het hoge inkoopkosten? Inkoop van superfoods zal weer goedkoper zijn dan bijvoorbeeld motoronderdelen. Waar koop je de producten in? Haal je het uit China dan zal je ook reis en transportkosten moeten meenemen in je financiële begroting.

Domeinnaam

Om je webshop zo professioneel mogelijk te maken, is het aan te raden een domeinnaam te koppelen aan de webwinkel. Een domeinnaam kan je laten registreren. Hier betaal je ook een x bedrag voor. Tegenwoordig krijg je bij afname van één van de twee betaalde pakketten van Starteenwinkel.nl er een gratis domeinnaam en hosting bij.

Design

Wil je zelf lekker aan de slag met de vormgeving van de webwinkel, dan zal het je niks extra’s kosten. Heb je er weinig zin, tijd of gevoel voor? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen dit voor je te laten doen. De kosten kan je zelf overzichtelijk maken door vooraf te bepalen wat je wensen zijn en een offerte op te vragen bij bijvoorbeeld een designer.

Betaalkoppeling

Je klanten via betaalsystemen als iDEAL en Paypal te laten betalen is natuurlijk ideaal. Dit is niet zonder kosten. Kijk eens goed rond en vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar. De kosten die de betaalproviders berekenen kunnen nogal uiteenlopend zijn.  

Orienteer daarom eerst goed welke partij het beste bij je past.

Adverteren

Wil je meer omzet genereren uit je webwinkel? Het is belangrijk je webwinkel te promoten . Je kan gebruik maken van Google Adwords. Hier zijn kosten aan gekoppeld omdat het een vorm van adverteren is. Voordeel van Google Adwords is dat je voorafgaand je budget kan bepalen en je betaalt alleen voor het resultaat.

De kosten zijn dus puur afhankelijk van je wensen. Met een relatief laag bedrag heb je de mogelijkheid een professionele webwinkel te starten. Wil je meer informatie? Wij helpen je graag.

Je kan ons telefonisch bereiken op 0299-200850 of per mail [email protected].

Veel succes met het opzettten van je eigen webwinkel!