Qotton uitgelicht

Luxe beddengoed tegen een aantrekkelijke prijs! Wie wil dat nou niet? Xandra heeft een aantal jaar geleden besloten haar eigen webshop in Egyptisch katoen te beginnen: Qotton.nl

Hoe is de webshop ontstaan?
Toen ik een aantal jaar geleden beddengoed van Egyptisch katoen had gekocht, vroeg mijn vriend waarom we niet altijd zulk heerlijk beddengoed hadden. Ik antwoordde toen naar waarheid dat dat veel te kostbaar was, want er was wel aanbod, maar dat was zeer fors geprijsd. Ik kreeg vervolgens het idee om te gaan onderzoeken of ik zoiets niet zelf kon gaan verkopen. Ik heb een lange zoektocht gehad naar de juiste producent. Inmiddels werk ik al een aantal jaar naar grote tevredenheid samen met een leverancier. Door het beddengoed zelf te laten produceren en te importeren en het vervolgens ook zelf op de markt te brengen, haal ik een aantal lagen uit het hele proces en kan ik de prijs aantrekkelijk houden. Qotton is gestart met alleen dekbedovertrekken in wit, maar inmiddels hebben we maar liefst 10 kleuren en ook hoeslaken zitten in de collectie. Binnenkort is Qotton Junior in de webshop te vinden, hoeslakens voor ledikantjes en dekbedovertreksets voor junior dekbedden!

Waarom heb je besloten een webshop te beginnen?
Een webshop is 24 uur per dag toegankelijk voor iedereen en daarom het ideale verkoopkanaal. Ik vind het directe contact met klanten ook erg leuk en daarom ben ik door het jaar heen ook aanwezig op diverse events, zodat mensen de stof ook echt kunnen voelen. Overigens kunnen klanten in de webshop mij ook altijd vragen om stofstalen op te sturen als ze bijvoorbeeld twijfelen over een kleur.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een eigen webshop?
Elke bestelling die binnenkomt is een feest! Het is heel leuk te merken dat mensen zo enthousiast zijn over de producten waar je zo hard je best voor doet. Ik vind het belangrijk dat mensen het gevoel hebben dat ze een cadeautje uitpakken als ze bestellingen ontvangen, dus we besteden veel tijd aan het verpakken van onze producten.

Heb je nog tips voor toekomstige webwinkeliers?
Zorg dat je een uniek assortiment hebt zodat je je echt kan onderscheiden van anderen!

Wat zijn je ambities voor de webshop?
Ik wil de collectie graag nog verder uitbreiden, daar zijn ook al heel wat plannen voor in de maak…

Wil je dat wij jouw webshop ook uitlichten?
Stuur je e-mail naar [email protected] en wie weet lichten we jouw shop binnenkort uit! 

Heb je nog geen webshop?

Op onze website kan je heel gemakkelijk je eigen webshop aanmaken, bekijk hier de mogelijkheden.