Roisin uitgelicht

Deze maand hebben wij www.roisinshop.nl uitgelicht. Het verhaal van Róisín begon in het vroege voorjaar van 2014. Katerina is de creatieveling achter het label Róisín. Zij woont samen met haar partner Jim en twee katten. Ze runt haar webshop parttime naast haar baan in de financiële sector. Haar nummer 1 hobby is fotografie. Ze is gek op landschappen en alles wat met natuur te maken heeft, daarom is ze vaak buiten te vinden met haar camera.

Hoe is Róisín ontstaan?
Ik wilde een van mijn beste vriendinnen een uniek cadeau geven en kwam toen op het idee om een statement necklace te ontwerpen en met de hand te gaan maken. Deze ketting is zo goed ontvangen dat ik daarna gelijk ben gevraagd om een kleine collectie haaraccessoires in dezelfde stijl te maken, voor een modeshow.

Ook van andere vrienden en kennissen kreeg ik hele enthousiaste reacties waardoor ik verder ben gaan nadenken hoe ik mijn creatieve kant vorm kon gaan geven. Zo is het idee van de armbanden ontstaan. Door de hele leuke reacties en meerdere verzoeken om iets op maat te ontwerpen is de eerste collectie ontstaan. Begin 2015 is Róisín als webshop opgericht. De webshop run ik vanuit mijn ontwerpstudio aan huis. Naast de sieraden heeft Róisín een eigen collectie handgemaakte knitwear: vesten, truien en shawls die van de beste wol soorten stuk voor stuk ambachtelijk met de hand worden gebreid.

Hoe bevalt het runnen van je webshop?
Het runnen van een webshop voor iemand zoals ik met weinig kennis van html kan erg lastig zijn, daarom ben ik enorm blij met de medewerkers van Starteenwinkel die altijd heel vriendelijk zijn, graag met je mee denken en de vragen altijd snel beantwoorden. De service is gewoon fantastisch, ik kan het alleen maar aanraden!

Heb je nog tips voor toekomstige webwinkeliers?
Zorg dat je product foto’s mooi en duidelijk zijn. Als je kleine artikelen verkoopt, kun je er zelf foto’s van maken en de achtergrond eventueel laten verwijderen als je geen Photoshop hebt. Zo krijgen je foto’s een professionele uitstraling en kun je veel kosten besparen.


Heb jij een webshop bij ons en wil je ook uitgelicht worden? Laat het ons dan weten via [email protected]. En heb je nog geen webshop maar wil je deze graag starten, neem dan een kijkje op onze website!