Snelle tips: productinformatie

Productnaam 
De naam van je product mag maximaal 3 keer en minimaal 2 keer voorkomen in de productomschrijving. Dit zorgt voor een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Productfoto’s
Een productfoto is bijna altijd de reden waarom mensen wel of niet besluiten een product te bekijken. Zorg er daarom voor dat je beeld van goede kwaliteit is en duidelijk het product weerspiegelt.

Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere productfoto’s toe te voegen, doe dit ook. Op basis van één foto kun je vaak geen goede indruk krijgen van het product. Als mensen dit niet hebben dan is het minder waarschijnlijk dat zij het product zullen aanschaffen.

Omschrijving
Voeg een omschrijving toe aan het product. Van welk materiaal is het gemaakt? Is het onderhoudsvriendelijk? Valt de maat normaal of klein? Van welk merk is het? Dit zijn allemaal zaken die interessant zijn voor de klant om te weten en die het aankoopproces kunnen beïnvloeden.

Tip: maak voor jezelf een lijstje met informatie die je standaard bij je artikelen wilt vermelden. Zo weet je zeker dat je niks vergeet!

En tot slot…
Vergeet bij het aanmaken van je producten niet het tabje Vindbaarheid in te vullen voor een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Succes met het verkopen van producten!

Wil je ook jouw producten online verkopen, maar heb je nog geen webshop? Neem dan een kijkje op starteenwinkel.nl en maak een gratis webshop aan.