Tips om je vindbaarheid te verbeteren

Wij krijgen vaak van webwinkeliers de vraag wat ze moeten doen om de ranking van de webshop in de zoekmachines te verbeteren. Dit hangt af van veel verschillende factoren. Een van de makkelijkste dingen om te doen is om de tabjes ‘vindbaar’ in te vullen. Deze kun je vinden per categorie en product.


Pagina titel

De pagina titel wordt altijd weergegeven in de internetbrowser aan de bovenkant of in een tabblad. Als iemand in Google, of een andere zoekmachine, zoekt dan is de tekst van het zoekresultaat gelijk aan de titel van de pagina. De titel is dus erg belangrijk. Deze wordt vaak als eerste gelezen door een (potentiële) bezoeker van uw website en het is één van de belangrijkste ranking factoren bij zoekmachines.

De titel mag maximaal 70 tekens zijn. Een langere titel wordt door Google gedeeltelijk afgebroken en is daardoor slecht(er) leesbaar. Zorg ervoor dat in de titel minimaal 1 keer het trefwoord (keyword) staat waar de pagina op gevonden moet worden.

Een goede pagina titel is de naam van de pagina gevolgd door de naam van de site (je bedrijfsnaam). Dus pagina naam – site naam. Bedenk een pagina titel die iets toevoegt aan het onderwerp van je webpagina. Verkoop je meerdere producten, maak dan voor iedere pagina een andere titel.


Meta content

De meta content is de tekst die in de zoekresultaten onder de titel van de pagina staan. In de meta content staat in maximaal 160 tekens waar de pagina over gaat. Schrijf de tekst voor mensen, niet voor zoekmachines. De meta content weegt namelijk minder mee in de ranking van je pagina, maar is wel belangrijk om mensen daadwerkelijk op de link te laten klikken. Het moet dus in eerste instantie aantrekkelijk genoeg zijn voor mensen om op de link te klikken. Zorg er daarnaast voor dat het belangrijkste trefwoord die al in de titel gebruikt is, ook in de meta content staat.

Kortom: schrijf een wervende tekst voor potentiële bezoekers van maximaal 160 tekens en gebruik je belangrijkste trefwoord. In de backoffice van je webshop kan je via de tab ‘Vindbaar’ de meta content toevoegen.

We hopen dat je iets hebt aan onze tips! Mocht je nog vragen hebben, of wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie? Neem dan contact met ons op via [email protected].