Verhoog de gebruiksvriendelijkheid van je webwinkel

Nu is natuurlijk de vraag hoe je dat eenvoudig kan toepassen op je eigen webwinkel.
Wij geven een een paar tips om snel en goedkoop uw gebruiksvriendelijkheid van je webwinkel te vergroten.

Homebutton
Deze button kent Starteenwinkel.nl standaard toe aan iedere webwinkel.
Uit meerdere onderzoeken en verwachtingen van klanten is gebleken dat de homebutton het beste “home” kan heten en links boven op de pagina kan staan.

Verander de naam home niet naar startpagina of begin pagina. Namelijk meer dan 90 procent van alle website gebruikt het woordje home. Je klanten zijn hier dus aangewend en zullen een ander woord niet direct herkennen als home-pagina. 
Contrasten
Zorg dat de contrasten op je site kloppen en maak ze zo hoog mogelijk.
Wanneer je een witte achtergrond gebruikt ga dan geen lichtgrijze teksten gebruiken zorg dat de contrasten hoog zijn en goed leesbaar. Dus een paarse achtergrond met witte letters kan dan weer wel heel goed. Vele websites en webwinkels hebben een zwarte achtergrond met lichtgrijze letter, dit ziet er wellicht strak en verzorgt uit maar nodigt niet uit tot lezen.

Wat verkoop je?
Laat de klant niet zoeken naar producten maar zorg voor een duidelijk structuur binnen uw webwinkel. Een klant op je site laten komen is niet heel moeilijk maar hem behouden om een aankoop te doen is een stuk lastiger. Zorg daarom dat de klant makkelijk en duidelijk door uw website kan zoeken. Zorg dat de klant in één oogopslag kan zien wat je verkoopt.

Afbeeldingen
Wanneer je bij Starteenwinkel een plaatje of afbeelding toevoegt in de vrije content module, zorg dan wel voor een ALT tag. Een ALT tag is een woordelijke omschrijving over wat je op de foto kan zien. Dit is enorm relevant want 4 % van de mensen in NL heeft een probleem met zijn of haar gezichtsvermogen.
Tevens zijn zoekmachines ook blind, maar doordat je de afbeelding een naam geeft kunnen ze deze wel lezen. Dit is ook weer erg interessant voor je vindbaarheid.
Heeft u vragen hoe u een ALT tag toevoegt, laat het ons dan weten. Wij helpen je graag verder.