Waar je aan moet denken bij het opzetten van een webshop

Domeinnaam

Denk goed na over een bedrijfsnaam/domeinnaam. Het is handig als de gekozen domeinnaam kort is en direct zegt wat er wordt verkocht. Een .nl domeinnaam is verstandig wanneer je ervoor kiest om alleen producten in Nederland te verkopen. Hier lees je alle tips die wij eerder hebben gegeven over het kiezen van een geschikte domeinnaam.

Teksten

Zorg ervoor dat de teksten op je webshop overzichtelijk en gestructureerd zijn ingedeeld. Dit is niet alleen handig voor potentiele klanten maar ook voor zoekmachines. Zorg daarbij voor unieke teksten voor ieder product. Maak gebruik van keywords in je teksten waar zoekmachines jouw webshop op kunnen vinden.

Design van de webshop

Het design van jouw webshop is erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat de webshop vertrouwen uitstraalt. Kleurgebruik is erg belangrijk om conversie te creĆ«ren. Wil jij weten wat voor effect kleuren kunnen hebben, klik dan hier. Wil jij weten welke conversie killers nog meer kunnen spelen? Dat lees je hier

Betaalmogelijkheden

Zorg voor meerdereĀ betaalmogelijkheden. Klanten vinden het fijn om een keuze te kunnen maken uit verschillende betaalopties. Daarbij is het belangrijk om die betaalmogelijkheden te noemen op meerdere plaatsen in de webshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betaal icoontje in de footer.

Eisen

Last but not least, er zijn een aantal eisen waaraan een webwinkel moet voldoen. Op de website van MKB service desk kan je veel informatie halen over de verplichtingen die je hebt als webshop eigenaar.


Heb jij nog tips of vragen over het starten van een webshop? We horen dit natuurlijk graag! Vragen en/of tips mag je sturen naar [email protected]