Gifts by Yalou uitgelicht

De eerste webshop die we dit jaar uitlichten is Gifts by Yalou. Yalou is de eigenaresse van deze webshop. Naast het runnen van haar webshop is zij ook docente Lichamelijke Opvoeding (gymjuf) op een middelbare school in Volendam. In Volendam woont zij samen met haar vriend Tom.

Vertel eens, waarom heb je besloten een eigen webwinkel te starten?

Al van jongs af aan wilde ik altijd alles zelf doen en zelf maken. Ik was ontzettend creatief. Dit uitte zich in mijn dagelijks leven dat ik vaak het geven van een cadeautje saai vond. Het werd vaak even snel wat geld in een envelopje, kaart erbij en klaar. Dat moest toch leuker kunnen, vond ik. Toen ik een armbandje verpakte in een glazen flesje (de Jewel in a Bottle) kwamen daar zoveel leuke reacties op dat mensen in mijn omgeving zeiden dat ik er echt iets mee moest gaan doen. Maar een winkeltje beginnen met alleen armbandjes in een flesje, en daarbij een fulltime baan, dat gaat toch niet zomaar! Toen heb ik toch de gok genomen om het uit te gaan proberen. Er moesten nog meer artikelen bij natuurlijk om de webshop mee te vullen. En zo is Gifts by Yalou ontstaan, vol met cadeau’s die leuk zijn om te krijgen maar ook om te geven.

Wat vind je het leukste aan het hebben van een eigen webwinkel

Ik vind het geweldig om mensen blij te maken. Dat begint al bij het binnen krijgen van een bestelling (daar word ik énorm blij van), klein of groot maakt me niet uit. Ik probeer alles altijd leuk en gezellig in te pakken, zodat de ontvanger daar ook blij van wordt. Als je dan achteraf nog een mailtje, review of berichtje krijgt van een tevreden klant kan mijn geluk niet op.

Welk product uit de webshop is je favoriet?

Pfoe, moeilijk. Ik vind eerlijk gezegd alle producten leuk. Achter elk product zit voor mij een enorm proces. Alle producten worden namelijk heel zorgvuldig uitgekozen en komen echt overal vandaan. Ik ga veel beurzen af, doe heel veel inspiratie op overal waar ik kom. En ik kijk natuurlijk of het past binnen mijn concept. Is het leuk, origineel of grappig, maar vooral; leuk om te krijgen? Ook bedenk ik me altijd of ik het zelf zou kopen voor die prijs.
“als je iets doet dat je zelf zó leuk vind, hoef je geen dag in je leven te werken”

Heb je nog tips voor toekomstige webwinkelier?

Tja, ik heb het niet echt op de standaard manier gedaan. Ik heb zelfs een hele andere opleiding gedaan, had geen kaas gegeten van marketing. Laat staan dat ik wist hoe ik een website moest bouwen. Sterker nog, ik wist niet eens wat BTW was. Maar als je iets echt graag wil en het doet vanuit je eigen gevoel, geloof ik dat je dat zeker kunt bereiken. En als je iets doet dat je zelf zó leuk vind, hoef je geen dag in je leven te werken 😉

Heb je nog dromen of ambities met je webshop?

Ik zou zelf nog heel graag willen leren hoe ik mijn website er nóg mooier uit kan laten zien door wat HTML kennis op te doen. Ook zou ik graag willen leren werken met Photoshop en dergelijke en de website steeds beter te maken. Productomschrijvingen wat verder uitwerken en zo kan ik nog wel even doorgaan haha. Wat ik graag nog zou willen bereiken met de webshop is dat die internationaal wordt en dus ook een website met meerdere talen. Het lijkt me geweldig om producten van Gifts by Yalou over de hele wereld te verzenden. Heb jij na het lezen van deze blog ook inspiratie opgedaan om een eigen webshop te beginnen? Ga dan snel naar onze website voor de mogelijkheden!