De voordelen van een responsive template

Tegenwoordig gebeurt er steeds meer via de mobiel en is een website die geschikt is voor mobiele apparaten dus een echte must. Dit is een van de redenen waarom Starteenwinkel responsive templates aanbiedt. Op dit moment zijn pc’s nog het belangrijkste apparaat waarmee online aankopen plaatsvinden, maar de verkoop via tablets en smartphones groeit snel. Een goede reden om hierop in te spelen dus!

Wat zijn de voordelen?
Aan het gebruiken van een template die geschikt is voor mobiele apparaten zitten veel voordelen verbonden.

1. Uit gegevens is gebleken dat klanten, voordat zij een product daadwerkelijk aanschaffen, via meerdere mobiele apparaten naar informatie over het product hebben gekeken. Als zij je webshop dus via hun mobiele apparaat bezoeken en zij kunnen de informatie waar zij naar op zoek zijn niet vinden, dan kan het zijn dat je een potentiële afnemer verliest.
2. Bezoekers kunnen gemakkelijk de tekst lezen zonder dat zij moeten zoomen. Daarnaast zijn knoppen op de juiste plek te vinden en de responsive pagina voorkomt dat er content staat die niet is af te spelen of dat de bezoeker horizontaal moet scrollen.
3. Google heeft een mobielvriendelijke update uitgebracht. Mobielvriendelijke pagina’s komen hoger in de ranking bij de mobiele zoekresultaten. Als je dus gebruik maakt van een responsive template verhoog je ook de vindbaarheid van je webshop! 

Start ook een webshop en bekijk ons aanbod. 

Bekijk hier wat voorbeelden