Tips voordat je een webshop begint

Voordat je een webshop gaat beginnen zijn er een aantal zaken waar je alvast over na moet denken. Om je een handje op weg te helpen hebben wij alvast een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Voorraad
Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk om over producten te beschikken die je in je webshop kunt aanbieden. Op het moment dat je al een fysieke winkel hebt dan zal dit een stuk eenvoudiger zijn dan wanneer je dit niet hebt.

Producten kun je inkopen bij groothandelaren, maar je kunt ook gebruikmaken van dropshipping. Wij hebben hiervoor een koppeling met DS Magazijn. DS Magazijn beschikt over een zeer groot assortiment en je kunt selecteren welke producten je hiervan wilt aanbieden in je webshop. Je betaalt alleen aan DS Magazijn op het moment dat je een product hebt verkocht.  

Kamer van Koophandel
Als je eigenaar bent van een webshop moet je ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Je bent dan namelijk (internet)ondernemer. Vergeet dus niet om je te registreren!

Bekendheid genereren
Voordat je de webshop online zet kun je alvast wat bekendheid creëren bij potentiële afnemers. Op het moment dat je al een fysieke winkel hebt dan is dit natuurlijk een stuk makkelijker omdat je al een klantenkring hebt. Heb je dit niet? Zorg dan dat je een Facebook pagina hebt waar je alvast een potentiële klantenkring creëert.

Bepaal je identiteit
Het is belangrijk dat je een identiteit bepaalt die je aan je webshop wil geven. Deze identiteit bestaat onder andere uit het lettertype, het kleurgebruik en uit het design. Voer deze identiteit ook overal door (in de nieuwsbrief, webshop, op Facebook).

Verzenden
De producten zal je zelf moeten verzenden. Wij hebben een koppeling met SendCloud, hiermee kan je labels maken voor op de verpakkingen.

Betalen
Wil je online betaalmogelijkheden aanbieden of wil je dat juist niet? In het eerste geval zal je alvast moeten uitzoeken welke betalingsprovider voor jou de gunstigste voorwaarden heeft.

Geïnteresseerd in het opstarten van een webshop? Bekijk ons aanbod.