Gratis foto’s bewerken

Foto’s bewerken is tegenwoordig erg populair. Je kunt de kleur net wat mooier maken, een leuk filter eroverheen leggen of tekst toevoegen. Echter lopen veel mensen tegen het probleem aan dat zij niet beschikken over een programma om dit mee te doen, zoals Photoshop. Wij hebben daarom geweldige Photoshop alternatieven voor je op een rijtje gezet van veel naar weinig mogelijkheden!

1. Gimp  

Dit is een programma dat erg dicht in de buurt komt van Photoshop. Er zijn erg veel beeldbewerkingsmogelijkheden, maar ook kleine aanpassingen kun je met dit programma uitvoeren. Het is wel een programma die wat uitleg vereist. Je kunt praktisch alles met dit programma, het biedt teksten, figuren, filters en nog veel meer!

Moeilijkheidsgraad: 5
Specialiteit: grote veranderingen

Knipselpixlr.jpg2. Pixlr 

Nog een programma dat zeer veel wegheeft van Photoshop. Het is een perfect programma voor beginners, maar ook voor gevorderden. Er zijn erg veel filters beschikbaar en je kunt ook met lagen werken. Aan de linkerzijde heb je een interface, die erg lijkt op die van Photoshop.

Je kunt het programma gebruiken voor kleine wijzigingen, zoals roteren, maar ook zeker voor de grote wijzigingen. Je hebt een gratis versie en een betaalde versie ($1,99 per maand).

Moeilijkheidsgraad: 2,5
Specialiteit: gemiddeld grote veranderingen


3. Ribbet

Dit programma is een echte aanrader voor mensen die niet heel handig zijn met computers. Je kunt eenvoudig het formaat van je foto’s wijzigen, teksten toevoegen en speciale effecten toevoegen.

Moeilijkheidsgraad: 2 

Specialiteit: eenvoudige bewerkingen

Blog-PicMonkey.jpg

4. PicMonkey

Dit is een soortgelijk programma als Ribbet. Je kunt op een zeer eenvoudige manier tekst toevoegen, kleuren bewerken, je afbeeldingsformaat aanpassen en effecten toevoegen.

Moeilijkheidsgraad: 2
Specialiteit: eenvoudige bewerkingen

5.  TinyPNG 

Als je veel grote afbeeldingen hebt op je pagina, kan de laadtijd wat langzamer zijn. Met TinyPNG kan je het bestand ‘lichter’ maken waardoor de afbeelding minder zwaar is en dus minder laadtijd heeft. Het effect is bijna onzichtbaar, maar maakt een erg groot verschil in afbeeldingsgrootte.

Moeilijkheidsgraad: 1
Specialiteit: laadtijd afbeelding verlagen

Succes met het bewerken van je foto’s!

Heb je interesse in het beginnen van een webshop? Neem dan een kijkje op de website of bel naar 0299 200 850