Tips om goede productfoto’s te maken

Door het plaatsen van de juiste productfoto’s zorg je voor een goede eerste indruk. Bezoekers blijven hierdoor in je webwinkel hangen en goede foto’s zorgen ook voor vertrouwen bij de klant. 

Het maken van je productfoto’s kun je uitbesteden. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om dit zelf te doen. Wij geven je graag een aantal tips om je productfoto’s te verbeteren.

1. Als het even kan moet er daglicht gebruikt worden voor een zo realistisch mogelijke foto. Probeer ook schaduwen te vermijden.


2. Door een witte achtergrond te gebruiken zorg je ervoor dat de focus volledig op het product komt te liggen. Je kunt hier bijvoorbeeld een lichttent of een wit laken voor gebruiken. Tenslotte kun je je foto bewerken met fotobewerkingssoftware.


3. Door een statief te gebruiken maak je nog scherpere productfoto’s. Zorg voor een camera met een macrolens zodat je ook de details van je product mooi kunt vastleggen.


4. Toon je product in zijn geheel, ingezoomd op belangrijke details en neem de foto van verschillende kanten om een goede indruk te geven van het formaat en de vorm.


5. Zorg voor een waarheidsgetrouwe productfoto. Let er ook op dat de kleur van je product op een foto gelijk is aan de daadwerkelijke kleur.


6. Eén stijl in al je productfoto’s zorgt voor een professionelere uitstraling.


7. Voor sommige producttypen zoals bijvoorbeeld kleding is het slim om het product op een model te tonen voor een betere beleving van het product.

En natuurlijk ook heel belangrijk, neem de tijd voor het maken van je foto’s en ga zorgvuldig te werk. Veel succes!