Video’s plaatsen in je webwinkel

Een video is nog steeds een ondergewaardeerde marketingtool. Terwijl je er toch zoveel mee kan. Het verrijkt niet alleen het visuele aspect van je webwinkel, het is ook een mogelijkheid om extra bezoekers en dus potentiële klanten mee te lokken. Je kan het zelfs inzetten om beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Er zijn nog altijd webwinkels die weinig of überhaupt geen gebruik maken van video’s. Dat kan een gemiste kans zijn, want er valt veel uit dit medium te halen.

Productinformatie

Belangrijk is dat de video’s leuk zijn om naar te kijken, dat er voldoende energie in wordt geblazen, maar zorg er ook voor dat deze wel daadwerkelijk een toegevoegde waarde hebben voor bezoeker. Maak de video niet te lang maar zorg voor een korte en duidelijk boodschap. Stel dat je een webshop hebt met producten als kampeerartikelen, dan kan een video met een uitgebreide instructie over het opzetten van een tent de potentiele klant enorm op weg helpen met zijn of haar keuze om het product wellicht te kopen. De klant krijgt een goed beeld hoe de tent er uitziet en of het bijvoorbeeld gebruiksvriendelijk is. Een foto zegt daar toch minder over. Het mooie hiervan is ook dat bewegende beelden hebt in je webwinkel. Je kunt ervoor kiezen om deze eerst op Youtube te plaatsen en in te sluiten. Dit wordt ‘embadden’ genoemd.

Tonen van reviews

De video’s kunnen ook gebruikt worden om een review te tonen. Hierdoor kan je benadrukken waarom jouw product de beste keuze is.

Toegevoegde waarde

Denk dus goed na over wat de toegevoegde waarde is van de video. Het is dus belangrijk dat je filmpjes daadwerkelijk iets toevoegen aan de al reeds aanwezige content. Je ontkomt er niet aan dat er altijd mensen zijn die de video’s  niet bekijken of niet afkijken.

De keuze is nog altijd aan jou om gebruik te maken van video’s in je webwinkel. Het kan zeker een waardevolle marketingtool zijn. Maak er wel iets moois van en creëer de video op een manier zodat je zeker weet dat je potentiele klant hier iets mee kan.