Adverteren in Google
(SEA)

Je kunt er ook voor kiezen om te adverteren in zoekmachines via SEA (Search Engine Advertising). Google AdWords is het meest bekende advertentieplatform waarbij je adverteert in Google. Bij SEA betaal je voor elke bezoeker die via de advertentie naar jouw webwinkel gaat.

Zorg dat je webwinkel gevonden wordt via SEA

Aangezien de resultaten van SEO soms lang op zich laten wachten, kun je ook voor SEA kiezen. SEA (Search Engine Advertising) is betaald adverteren om gevonden te worden in zoekmachines als Google. Bij SEO zijn je bezoekers dus gratis, bij SEA betaal je voor je bezoekers.

Wanneer je op bepaalde woorden zoekt in Google, verschijnen er links en rechts zoekresultaten. De resultaten rechts (en soms aan de bovenkant) zijn betaalde advertenties. Wanneer een bezoeker hier op klikt, betaalt de adverteerder een vooraf bepaald bedrag.

                                                                                                       SEA.png

Via het advertentiesysteem Google AdWords is het mogelijk om zoekwoorden in te kopen waardoor je advertenties tevoorschijn komen wanneer er op bepaalde zoekwoorden gezocht wordt. Google AdWords werkt volgens het Cost Per Click (CPC) systeem. Dit houdt in dat wanneer een bezoeker op jouw advertentie klikt, jij daar een vooraf afgesproken bedrag voor moet betalen. Hoe hoog de CPC is, is erg afhankelijk van de branche waar je inzit. Dit kan variëren van een paar eurocent tot zo’n 10 euro per klik.

Starteenwinkel.nl brengt je graag in contact met een partner die je kan helpen met de SEA-optimalisatie van je webwinkel. Neem voor meer informatie contact met ons op via [email protected].

Maak je eigen gratis webwinkel:

Start gratis en ontdek vrijblijvend of Starteenwinkel iets voor jou is!

Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
Uw ontvangt een email met meer informatie