Statistieken volgen
(Google Analytics)

Je kunt de statistieken van je webwinkel volgen via Google Analytics. Dit gratis statistiekenprogramma van Google is heel eenvoudig te koppelen aan je webshop. Google Analytics geeft je een duidelijk beeld van je bezoekers, zoals hoe lang blijft iemand op een pagina en op welke pagina verlaat iemand de website.

Houd de statistieken van je webwinkel bij via Google Analytics

Google Analytics is een gratis statistiekenprogramma van Google. Het geeft de beheerder van een website of webwinkel een duidelijk beeld van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Aan de hand van deze gegevens kun je je webwinkel aanpassen aan het gedrag van je bezoekers.

Google Analytics is nauw verbonden met Google Adwords. Met de gegevens uit Google Analytics kun je onder andere zien hoe lang je bezoeker op een bepaalde pagina blijft en op welke pagina men meestal de webshop verlaat. Deze informatie is interessant om reclamecampagnes te beheren en indien nodig aan te passen.

                                                                                                   Googleanalytics.png

Daarnaast laat Google Analytics ook duidelijk zien hoe de bezoekers op je webwinkel komen. Deze informatie is interessant met betrekking tot de vindbaarheid van je webwinkel in Google.

Heb je een webwinkel bij Starteenwinkel.nl? Dan kun je in een paar stappen en heel eenvoudig Google Analytics aan je webshop koppelen:
1. Maak eerst een Google Analytics account aan, als je hier nog niet over beschikt.
2. Vul in de backend van je webshop de Tracking-ID in, deze kun je vinden binnen jouw Google Analytics account.  

Maak je eigen gratis webwinkel:

Start gratis en ontdek vrijblijvend of Starteenwinkel iets voor jou is!

Er is iets fout gegaan, probeer het later opnieuw.
Uw ontvangt een email met meer informatie